Previous Page  5 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 5 / 44 Next Page
Page Background

5

PIEPRZ

FERMENTOWANY

100 G

56906175, 9803

Szlachetny czarny pieprz

fermentowany, rozgnieciony

z najlepszą solą morską. Dzięki

olejkom eterycznym wywołuje

prawdziwy pożar na języku.

Bez wzmacniaczy smaku.

Fermentowany w naturalny sposób

według sekretnej, azjatyckiej,

rodzinnej receptury.

SZAFRAN NITKI 5 G

31094915

Zwany „złotem Orientu” jest

uprawiany wyłącznie organicznie,

najwyższej jakości szafran

z gatunku Sargol Coupé, na

obszarach perskich/irańskich

pustyni i płaskowyżów, pokrytych

wegetacją pustynną. Dzięki ręcznej

selekcji nitki szafranu są nieco

krótsze, ponieważ zbierana jest

tylko najcenniejsza część pręcika,

co gwarantuje intensywny aromat.

Szafran wyróżnia się swoją jaskrawą

barwą, a forma delikatnych nitek

jest idealna do dozowania.

SÓL WĘDZONA

125 G

57081317, 9809

Duńska sól wędzona drewnem

jałowcowym. Ta szlachetna

sól morska otrzymuje swój

imponująco silny zapach dymu

podczas wędzenia w specjalnych

wędzarniach, podobnych

do tych, które były używane

w czasach Wikingów. Do wędzenia

tej soli używa się wyłącznie

jałowca pochodzącego z koła

podbiegunowego ze względu

na jego czystość.

SÓL WANILIOWA

TAHITI 125 G

57124893, 9814

Ponad 45 intensywnych

kwiatowych aromatów wanilii

Tahiti w połączeniu z delikatną

mineralnością soli Inka

to perfekcyjne wykończenie

każdego dania. Dzięki temu

połączeniu sól zyskuje

niepowtarzalne walory smakowe.

PŁATKI SOLI

MURRAY RIVER

100 G

57089377, 9810

Ta różowa kryształowa sól

o łagodnym smaku powstawała

przez miliony lat w naturalny

sposób w źródłach australijskiej

rzeki Murray. Ze względu na swoją

kruchość idealnie nadaje się

do solenia gotowych potraw przy

stole.

OCET WINNY

CONDIMENTO

BIANCO 250 ML

57120727, 9813

Ocet przygotowany z białego octu

winnego i zagęszczonego moszczu

winogronowego. Condimento

Bianco dzięki swojej wysokiej

zawartości skoncentrowanego

moszczu winogronowego wyróżnia

się zrównoważonym słodko-

-kwaśnym smakiem.

OCET BALSAMICZNY

Z MODENY CHOG

250 ML

56994379, 9804

Ocet balsamiczny z Modeny

ChOG (Chronione Oznaczenie

Geograficzne) Aceto Balsamico

di Modena ChOG to gęsty,

błyszczący ciemny ocet

balsamiczny z włoskiej Modeny.

Wytwarzany jest wyłącznie

z moszczu winogronowego

z dodatkiem octu winnego,

co nadaje mu słodko-kwaśny

smak. Certyfikowany przez organ

kontrolny, upoważniony przez

Ministero delle Politiche Agricole

Alimentarie Forestali.

OLEJ Z NASION

MAKU 500 ML

57089674, 9811

100% olej z nasion maku

z pierwszego tłoczenia,

niefiltrowany, nierafinowany,

tłoczony na zimno.

Olej z nasion maku cechuje się

charakterystycznym dla tego

gatunku łagodnym smakiem

maku uzupełnionym o orzechową

nutę. Doskonale sprawdza się

w przygotowaniu potraw na zimno,

jak również ciast, np. drożdżowego

czy strudla. Może zawierać: orzeszki

ziemne, sezam i inne orzechy.

OLEJ ZORZECHÓW

LASKOWYCH500ML

57058778, 9808

100% olej z orzechów laskowych

z pierwszego tłoczenia,

niefiltrowany, nierafinowany,

tłoczony na zimno.

Olej z orzechów laskowych ma

charakterystyczny orzechowo-

słodki smak. Dodaje się go do dań

z warzywami, makaronem, drobiem,

rybami, a także do deserów i lodów.

Może zawierać: orzeszki ziemne,

sezam i inne orzechy.

OLEJ Z PESTEK

DYNI 500 ML

55783617, 9800

100% olej z pestek dyni

z pierwszego tłoczenia,

niefiltrowany, nierafinowany. Olej

z pestek dyni, nazywany „zielonym

złotem” Austrii, tłoczony jest

z ciemnozielonych pestek dyni bez

skóry i cechuje się orzechowym,

łagodnym smakiem. Stanowi

wspaniały dodatek do sałat,

pomidorów, zup, wędlin, serów

twardych, potraw z jaj oraz lodów

waniliowych i ciast. Może zawierać:

orzeszki ziemne, sezam i inne

orzechy.

RYŻ

CARNAROLI

2,5 KG

55814776, 9802

Ryż Carnaroli, nazywany często „królem ryżu”, pochodzi

z włoskiego regionu Parco Lombardo della Valle del Ticino.

Tradycyjnie polecany jest do przygotowywania risotto.

Swoje walory smakowe zawdzięcza produkcji

w krystalicznie czystych wodach Ticino oraz

jednorocznemu przechowywaniu.

DZIKI RYŻ

AMERYKAŃSKI

2,5 KG

55805485, 9801

Dziki ryż amerykański charakteryzuje się niesamowitym,

orzechowym i lekko wędzonym zapachem, typowym dla tej

odmiany dzikiego ryżu. Obok bogactwa smaku wyróżnia się

wyjątkową barwą: jest kawowobrązowy na zewnątrz oraz

kremowy w środku. Dziki ryż amerykański jest gotowy

do jedzenia już po 15 minutach gotowania.

RYŻ CZARNY

VENERE

PACHNĄCY

ŚWIEŻYM

PIECZYWEM 2,5 KG

57019473, 9806

Ryż czarny Venere wyróżnia się zapachem świeżo

upieczonego pieczywa oraz drzewa sandałowego,

jak również wyjątkową barwą ziarna – w kolorze hebanu.

M

/

dla profesj onal nej ga stronomii

---------- RYŻE I OLEJE, OCTY I PRZYPRAWY