OFERTA SPOŻYWCZA

6 SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Kuskus zalej wrzącym bulionem i odstaw pod przykryciem, aż napęcznieje. Szparagi oczyść i usuń zdrewniałe końcówki. Dolne części szparagów pokrój na drobne krążki, górne zostaw w całości. Szalotkę pokrój w kostkę i przesmaż z dolną częścią szparagów. Gdy całość zmięknie, dodaj zaparzony kuskus, dopraw do smaku miodem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. W rondlu połącz sos pieczeniowy ze śmietanką i musztardą, całość gotuj około 5 minut do odpowiedniej konsystencji. Pozostałe górne części szparagów gotuj przez 2 minuty w osolonej wodzie. Następnie, po odcedzeniu, wymieszaj je z odrobiną masła, skórki z cytryny i świeżego tymianku. Perliczkę dopraw solą i pieprzem, a następnie obsmaż na patelni z dwóch stron. Na końcu dodaj na patelnię masło, czosnek, tymianek i cząstkę cytryny. Perliczkę polewaj pieniącym się masłem. Całość przełóż na blaszkę i piecz w 200°C przez 6-7 minut. Gdy perliczka odpocznie, około 5 minut po pieczeniu, ułóż danie na talerzu. Smażony filet z perliczki z zielonymi szparagami SKŁADNIKI: perliczka filet – 4 sztuki masło – 2 łyżki cytryna – 1 sztuka tymianek – 4 gałązki czosnek – 4 ząbki w łupinie szparagi zielone – 1 pęczek szalotka – 2 sztuki orzechy laskowe – 1 garść miód – 2 łyżki kuskus – 1/2 szklanki bulion warzywny – 1 szklanka sos pieczeniowy – 1/2 szklanki śmietanka 30% – 1/4 szklanki musztarda stołowa – 2 łyżeczki przyprawy (sól, pieprz) BOCZEK WIEPRZOWY BEZ TŁUSZCZU BEZ SKÓRY MAŁA PORCJA OK. 0,5 KG 53698767 45036 UDZIEC WOŁOWY ZRAZOWA GÓRNA DUŻA PORCJA 49233786 8374 KIEŁBASA BIAŁA DELIKATESOWA SUROWA 16018186 104472 PODUDZIE Z KURCZAKA TACKA DUŻA OK. 1 KG 70219001 44337 KEBAB MIELONY WOŁOWY LUB DROBIOWY 300 G 30316376 983272 MIĘSO MIELONE Z KURCZAKA 400 G 19054675 948331 HIT 24 99 1 kg z VAT 26.24 38 99 1 kg z VAT 40.94 24 99 1 kg z VAT 26.24 11 99 1 kg z VAT 12.59 9 99 1 szt. z VAT 10.49 9 99 1 szt. z VAT 10.49 HIT

RkJQdWJsaXNoZXIy MjUxOTI=